Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 2. Förra veckans sammanställning finns att läsa här.

Uppgifterna i sammanställningen kommer från polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

MÅNDAG 9/1

Halmstad, Halland  En person föll från andra våningen på en byggarbetsplats. Ska ha fallit ungefär fyra meter, landat på fötterna, och fått smärtor i höften.
Göteborg, Västra Götaland Man skadades efter kollision med truck. Oklart om han krockat med något eller blivit påkörd. Ska ha drabbats av nack- och huvudsmärtor och blivit körd med ambulans från platsen.

TISDAG 10/1

Örebro, Örebro län Person halkade och ramlade på is vid Yrkesakademin. Slog huvudet i fallet, men ska ha varit talbar när ambulans kom för vidare transport till vårdinrättning.

 Örnsköldsvik, Västernorrland Man fick skador i ansiktet på en byggarbetsplats ovanför ett apotek. Fick föras med ambulans till sjukhus.

Stockholm, Stockholms län
Man fick föras till sjukhus efter att ha fått sitt knä vridet ur led i samband med lastning av containrar.

TORSDAG 12/1

Linköping, Östergötland Man i 35-årsåldern skadades på en byggarbetsplats efter att ha fått någon form av föremål i nacken eller huvudet. Mannen var vid medvetande när ambulans hämtade upp honom för vidare transport till sjukhus.

Fagersta, Västmanland 41-årig man fick ett träd över sig och skadades lindrigt. Fick åka ambulans för kontroll.

Örebro, Örebro län Truck kolliderade med pelare. Föraren, 60-årig man, fick föras till sjukhus för kontroll.

 Munkedal, Västra Götaland Hantverkare skadade sig i en arm under sågningsarbete vid en villafastighet. Fördes med ambulans till sjukhus.

Hudiksvall, Gävleborg 40-årig man skadade sig när en lastkran, separatlastare, välte under lastning på timmerbil. Mannen fördes med ambulans till sjukhus med kraftiga smärtor i huvudet.

 Stenungsund, Västra Götaland
Man skadades i hamnen efter att ha fått en domkraft i huvudet. Fördes till sjukhus med ambulans.

Noll händelsenotiser rapporterade från onsdag, fredag, lördag och söndag.

Summa: Tio (10) arbetsplatsolyckor, enligt polisens händelsenotiser under den gångna veckan.

Följ och gilla oss: