Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 17. Tidigare veckors sammanställningar finns att läsa här: Vecka 1, Vecka 2, Vecka 3, Vecka 4, Vecka 5, Vecka 6, Vecka 7, Vecka 8, Vecka 9, Vecka 10, Vecka 11, Vecka 12, Vecka 13, Vecka 14, Vecka 15, Vecka 16, Vecka 17

TISDAG 2/5

Hagfors, Värmland En man körde in i en vägg med en truck på en arbetsplats i industriområdet i Hagfors. Knapphändiga uppgifter.

Stenungsund, Västra Götaland Man i 60-årsåldern föll ner från ett flak och svimmade av. Olyckan inträffade i Sköllunga. Han var vaken när ambulans kom för att transportera honom till sjukhus. Polis skriver anmälan om arbetsplatsolycka.

Skellefteå, Västerbotten Man, född -89, fick tegelvägg över sig i samband med ett rivningsarbete vid Moröbackeskolan. Tegelvägg, som beskrivs som halvstor, ska ha släppt och träffat mannens ben. Vilka skador mannen fått är okänt. Han fördes till sjukhus för vård.

Danderyd, Stockholms län Man avled efter att med en traktor vält ner för en slänt och fått fordonet över sig. En anmälan om arbetsplatsolycka är upprättad.

ONSDAG 3/5

Nacka, Stockholms län På en återvinningscentral på Saltsjöbadsvägen, Erstavik, skadades en man i ena handen under ett arbete vid en container. Mannen togs med till sjukhus, och en anmälan skrevs om brott mot arbetsmiljölagen och vållande till kroppsskada.

Norrköping, Östergötland En kvinna i 30-årsåldern fick glasdörrar över sig på en företag vid Ströbrogatan. Den skadade kördes med ambulans till sjukhus, och uppgavs inte vara allvarligt skadad. En anmälan gällande arbetsplatsolycka upprättades, och en utredning ska göras för att se över om det finns arbetsmiljörelaterade brister på arbetsplatsen.

TORSDAG 4/5

Sundsvall, Västernorrland Knapphändiga uppgifter om att en man skurit sig på en såg i Ortviken.

Linköping, Östergötland En man i 60-årsåldern sågade sig i ett finger under arbete med en såg i Vallastaden.

FREDAG 5/5

Gislaved, Jönköpings län Man i 30-årsåldern fick tungt föremål på foten under arbete på Skruvgatan i Smålandsstenar. Mannen var vid medvetande när polis och ambulans kom till platsen. Den skadade kördes till sjukhus för vård och polisen började utreda omständigheterna kring olyckan.

Borlänge, Dalarna En anställd har ramlat och kan ej stödja på benen. Hur det hela gått till är okänt. Ambulans och polis åkte till platsen. Inga fler uppgifter  finns att tillgå.

LÖRDAG 6/5

Täby, Stockholms län Under arbete med trädvård på en tomt i Vallatorp skadades en man. Mannen befann sig i ett träd under en trädfällning och ska ha skadat benet. Andra skador kunde inte uteslutas, sa en läkare på plats. Mannen fick åka ambulanshelikopter till sjukhus och var då vid medvetande. Polisen kommer utreda olyckan som vållande till kroppsskada.

SÖNDAG 7/5

Nora, Örebro län Man död efter explosion i sprängmedelsfabrik

Jönköping, Jönköpings län I samband med lastning av truck fick en man i 25-årsåldern någon typ av pall i huvudet. Detta ska ha lett till blodsutgjutelse och mannen fördes till sjukhus med ambulans. Omfattningen på skadorna är oklara. Polis inledde utredning av händelsen och har hållt förhör med den skadade.

Summa: Tretton (13) arbetsplatsolyckor under den gångna veckan, enligt polisens händelsenotiser.

Sammanställningens källa är polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

Följ och gilla oss: