Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 8. Tidigare veckors sammanställningar finns att läsa här: Vecka 1, Vecka 2, Vecka 3, Vecka 4, Vecka 5, Vecka 6, Vecka 7.

MÅNDAG 20/2

Malmö, Skåne En person fick en plåt i huvudet som orsakade ett hack. Den skadade fick föras med ambulans till sjukhus. Polisen skrev anmälan om arbetsplatsolycka.

Falköping, Västra Götaland Man skadade armarna i en maskin på Sidvallsgatan och fördes till sjukhus med ambulans. Oklart skadeläge. En anmälan har skrivits om arbetsplatsolycka.

Gällivare, Norrbotten I en gruva i Koskullskulle, 1000 meter under jord, inträffade en arbetsplatsolycka under måndagen. Anställda hjälpte den skadade till lasarettet, och polis körde dit för att förhöra sig om vad som hänt. Polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka. Den skadade är en man som är anställd hos en entreprenör vid LKAB:s gruva i Malmberget. Hur det hela gått till är okänt, men lyckligtvis ska mannen klarat sig med lindriga skador enligt ett pressmeddelande från Region Norrbotten.

Luleå, Norrbotten Man skadades efter att ha slagit sig mot betonggolv. Ambulanspersonal undersökte mannen på platsen, och han behövde ej uppsöka sjukvård. Olyckan inträffade i Bergnäset och är anmäld som arbetsplatsolycka.

Jönköping, Jönköpings län På en skola i Norrahammar fick en man en elstöt genom kroppen när han arbetade med en maskin i köket. Mannen fick föras med ambulans till länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Hur det hela gått till och vilka skador han fått är oklara. Polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka, vållande till kroppsskada.

Stenungsund, Västra Götaland Polis och ambulans kallades till ett företag där en person fått frätande vätska i ögat. Personen fördes till sjukhus. Oklara skador.

TISDAG 21/2

Värnamo, Jönköpings län En man i 20-årsåldern skadades i en arbetsplatsolycka som inträffade på Industrigatan i Rydaholm vid 11.30-tiden. Mannen fick en pall med träplank över sig och fick föras till sjukhus med ambulans. Han fick klämskador på ett ben och en arm, men det är oklart hur allvarliga skadorna är. Polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka och ska utreda hur det hela gått till.

Karlskrona, Blekinge Vid 10.40-tiden inkom larm om misstänkt arbetsplatsolycka på Intagsvägen. En person ska ha fått sin fot klämd. Hur det hela gått till och vilka skador personen ådrog sig är okänt.

Mörbylånga, Kalmar län Vid 01.30-tiden beordrades polis till en misstänkt arbetsplatsolycka på Guldfågeln, Trollhättevägen. Under rengöring av en grill ska en manlig anställdi 25-årsåldern fått kemikalier i ögat. Han kördes till akuten för kontroll, och polisen rapporterar att han klarat sig från allvarliga skador på ögat. En anmälan har upprättats.

ONSDAG 22/2

Värnamo, Jönköpings län Man i 55-årsåldern fick kraftiga klämskador på en tumme efter att ha fastnat i en maskin. Saknas fler uppgifter i ärendet.

Linköping, Östergötland Polis och ambulans åkte på larm till Idögatan. Man i 55-årsåldern fick en lucka i huvudet som lossnat från sitt fäste.
Mannen fick föras till Universitetssjukhuset i Linköping. Polisen har anmält händelsen som arbetsplatsolycka, och rapporterar att mannen ska ha klarat sig från allvarligare skador.

Norrköping, Östergötland Lastbilschaufför, en man i 50-årsåldern, tog sig själv till Vrinnevisjukhuset efter att han fått en lastlucka i ryggen under arbete. Händelsen inträffade i Norrköpings hamnområde.
Hur det hela gått till är okänt, liksom hur skadeläget är för mannen.
Polisen har talat med chauffören och dokumenterat platsen där olyckan skedde. Anmälan är gjord om arbetsplatsolycka.

Stockholm, Stockholms län Betong föll ner över armen på en man på en arbetsplats vid Lars Forsells gata, Kristineberg. Vi finner inga uppgifter om hur det gick för mannen.

TORSDAG 23/2

Sundsvall, Västernorrland Man ska på okänt vis ha fått axeln ur led på en arbetsplats på Montörsvägen, Nacksta.

Jönköping, Jönköpings län Ambulanspersonal tog kontakt med polis vid 19-tiden eftersom de misstänkte att en patient dom tog han om varit med om en arbetsplatsolycka. Mannen hade hållt på med ett elarbete i centala Jönköping och svimmat av. När ambulansen kommit till platsen var mannen talbar.
Det är okänt hur olyckan gått till och vilka skador mannen ådragit sig.

FREDAG 24/2

Älvkarleby, Uppsala län Kvinna född -91 fördes till sjukhus efter att ha fått foten klämd i ett sänkbart bord. Olyckan inträffade på Stora Enso i Skutskär. Polisen har skrivit en anmälan.

LÖRDAG 25/2

 Ängelholm, Skåne Man skadade sig i arm och hand efter att ha fastnat i en maskin på ett företag på Koppargatan. Mannen fick åka ambulans till sjukhus. Polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka.

Summa: Sjutton (17) arbetsplatsolyckor under den gångna veckan, enligt polisens händelsenotiser.

Sammanställningens källa är polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

 

Följ och gilla oss: