Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 11. Tidigare veckors sammanställningar finns att läsa här: Vecka 1, Vecka 2, Vecka 3, Vecka 4, Vecka 5, Vecka 6, Vecka 7, Vecka 8, Vecka 9, Vecka 10.

MÅNDAG 13/3

Älvsbyn, Norrbotten I Visträsk skar sig en man i handen. Han fick föras till Sunderbyns sjukhus med ambulans. Hur det hela gått till och vilka skador mannen ådrog sig är okänt.

Norrköping, Östergötland Man i 50-årsåldern fick föras med ambulans till sjukhus efter att ha fått en lastpall på sig. Mannen ska ha fått smärtor i huvudet. Polisen genomförde förhör och upprättade en anmälan gällande arbetsplatsolycka.

Härryda, Västra Götaland Man fördes till sjukhus med ambulans efter att ha ramlat ner i ett betonggolv på Industrivägen. Enligt polisen hade mannen bland annat ryggsmärtor.

Norrköping, Östergötland Under byggarbete föll en man från en stege på Nyköpingsvägen, Åby. Fallet ska ha varit cirka 2 meter. Mannen ska ha klagat över smärtor i rygg och nacke efter fallet. Han kunde själv ta sig till en vårdcentral som låg i närheten. Förhör planerades in med den drabbade och polisen åkte till olycksplatsen för att dokumentera in information som kan ligga till grund för uppgifter i en fortsatt utredning om en anmälan gällande arbetsplatsolycka upprättas.

Gislaved, Jönköpings län Man skadade ena handen när han arbetade med elverktyg. Han fick skjuts till sjukhus av arbetskamrater.
Polisen har tagit hållt förhör för att kunna få en bild av händelseförloppet.

TISDAG 14/3

Skövde, Västra Götaland Man i 20-årsåldern fastnade i maskin på en restaurang. Räddningstjänsten fick loss mannen och han kördes med ambulans till sjukhuset i Skövde för vård. Mannen fick skador på hand och arm.

Mjölby, Östergötland På ett företag i Mantorp fick en man starkt rengöringsmedel i ena ögat. Polis och ambulans kom till platsen. Ambulansen körde mannen till Universitetssjukhuset i Linköping. Han är inte allvarligt skadad, skriver polisen. Polisen har dokumenterat och kommer att upprätta en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka.

Karlstad, Värmland Man skadade sig i en arm när han arbetade med en maskin på Örsholmen. Fler uppgifter i ärendet finner vi ej.

Lindesberg, Örebro Två män fick hett vatten på sig på ett företag på Rockströmsvägen. Båda fördes med ambulans till sjukhus med okända skador.

Askersund, Örebro län En anmälan rubricerad som vållande till kroppsskada skrevs av polisen efter att en man fallit från stege vid en fritidsgård i Mariedamm. Mannen som föll skadade ena armen.

Jönköping, Jönköpings län På Stolsvägen i Torsvik skadade en man i 25-årsåldern ena benet i samband med arbete med ett elverktyg. Mannen utförde entreprenadarbeten på platsen. En anmälan gällande arbetsplatsolycka upprättas i ärendet och en utredning inleds.

Hudiksvall, Gävleborg 29-årig man skadade sin tumme i en maskin på Iggesunds bruk. Han fick föras till sjukhus för att se över skadorna. Polisen har upprättat en anmälan.

ONSDAG 15/3

Bromölla, Skåne Polisens uppgifter är knapphändiga och de medier som rapporterat om händelsen har beskrivit olyckan på olika sätt.
Vi håller oss till att berätta att en man skadat sig allvarligt på ett företag i Bromölla. Polis, ambulans och räddningstjänst åkte till platsen. Det medierna är eniga om är att mannen hade livshotande skador den 15 mars.

Värnamo, Jönköping På en arbetsplats i Bredaryd klämde en anställd handen i en maskin. Den skadade är en man i 30-årsåldern och han fick föras till sjukhus med ambulans. Polisen har påbörjat en utredning om arbetsplatsolycka.

Uppsala, Uppsala län Man fick smärtor i ryggen efter att ha ramlat ner från en stege. Olyckan inträffade på ett byggföretag ute i Skuttunge. Ambulans tog med mannen till sjukhus och polis har skrivit anmälan.

Sala, Västmanland Under en yrkesövning på Naturbruksgymnasiet sparkades en veterinär av en ko. Den skadade kördes med ambulans till Centrallasarettet i Västerås. Vi finner inga uppgifter om skador på den drabbade.

Norrköping, Östergötland  Kvinna i 50-årsåldern fick en del av en maskin i huvudet på en arbetsplats i Händelö. Kvinnan kördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset, och klarade sig från att bli allvarligt skadad.

TORSDAG 16/3

Varberg, Halland I Tvååker på Trävägen fick en man en järnbalk i huvudet.
Han blödde men var vid medvetande när han kördes till sjukhus.
Polisen skrev en anmälan om arbetsplatsolycka.

FREDAG 17/3

Borgholm, Kalmar län Man född -70 lyfte upp en pall och fick i samband med detta en sten på handen. Klämskada uppstod. Polis och ambulans kom till platsen. Okända skador.

Luleå, Norrbotten På Trafikverket i Luleå ramlade en kvinna och skadade sig. Hon fördes till sjukhus med okända skador.

LÖRDAG 18/3

Jönköping, Jönköpings län Man i 35-årsåldern fick sitt ben överkört av en truck på ett företag i Lovsjön. Han fick föras med ambulans till Ryhov. Okända skador.
En anmälan gällande vållande av kroppsskada är upprättad.

Summa: Tjugoen (21) arbetsplatsolyckor under den gångna veckan, enligt polisens händelsenotiser.

Sammanställningens källa är polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

Följ och gilla oss: