Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 5. Tidigare veckors sammanställningar finns att läsa här: Vecka 1, Vecka 2, Vecka 3, Vecka 4.

MÅNDAG 30/1

Sigtuna, Stockholms län Polis och ambulans larmades till ett företag Elkraftsgatan där en person fått armering över sig. Den skadade fick åka ambulans till sjukhus med misstänkt fraktur.

Göteborg, Västra Götaland En man klämde foten under en truck i Sörreds industriområde. Skadorna är okända. Polis och ambulans kallades till platsen.

Mjölby, Östergötland Man i 50-årsåldern halkade och slog i huvudet. Han var både vaken och talbar när han lastades in i ambulans mot sjukhuset. Mannen skador visade sig vara lindriga. Polisen upprättade en anmälan gällande arbetsplatsolycka.

Jönköping, Jönköpings län Anmälan gällande arbetsplatsolycka har upprättats och utredning har inletts efter att en man i 50-årsåldern ramlat från ett tak på Batterigatan i Jönköping. Mannen fick transporteras iväg med ambulans med skadad fot.

TISDAG 31/1

Karlstad, Värmland På Brisgatan blev en 23-årig påbackad av truck. Han fick åka ambulans till Centralsjukhuset med benskador.

ONSDAG 1/2

Linköping, Östergötland Man i 25-års åldern fick någon form av vätska i sina ögon under industriarbete i Tornby. Läget uppgavs under onsdagen vara allvarligt men stabilt, enligt Corren.se. Polisen har upprättat en anmälan gällande arbetsplatsolycka och en utredning har inletts.

Jönköping, Jönköpings län Man i 30-årsåldern dog efter att ha fått träd över sig under fällning.

Vårgårda, Västra Götaland Lastbilschaufför klämde ena foten under en truck. Oklart skadeläge, men personen fick föras med ambulans till Alingsås sjukhus.

Ludvika, Dalarna Man fick sin fot klämd mellan truck och en balk på ABB och fördes till Ludvika vårdcentral för kontroll. Polisen har undersökt platsen för att hämta in underlag till brottsanmälan som rubriceras som vållande till kroppsskada.

Sandviken, Gävleborg 60-årig man brände sig på 1000-gradigt föremål på Sandvik. Han fick föras till sjukhus med ambulans för att se över brännskadorna. Mannen ska ha klarat sig med första gradens brännskador som är den lindrigaste graden.

TORSDAG 2/2

Umeå, Västerbotten Person skadades efter att ha ramlat ur en truck på Bölevägen. Fick hjälp av arbetskamrater att ta sig till Norrlands universitetssjukhus.

Västerås, Västmanland Man i 30-årsåldern fick kokhett vatten över sig i samband med reparationsarbete av fjärrvärme.

FREDAG 3/2

Malmö, Skåne I hamnen, på Blidögatan, blev en person påkörd med hjullastare vid 12.30-tiden på fredagen. Personen fördes med ambulans till sjukhus, och på kvällen gick polisen ut med att den skadade avlidit. Till Sydsvenskan sade Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral: – Det är en ren arbetsplatsolycka. Det finns ingen misstanke om brott. Hjullastarföraren fick föras till sjukhus med anledning av chock. Polisen har påbörjat en utredning och har gjort en teknisk undersökning av platsen.

Karlstad, Värmland Man klämde fingret och slog i huvudet på ett företag som huserar på Brisgatan. Mannen fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad för vård, och polisen har inlett en utredning.

Stockholm, Stockholms län På Skattegårdsvägen i Hässelby villastad började ett arbetsfordon brinna under pågående arbete. Föraren klarade sig så pass bra att ingen sjukvård behövdes.

Sveg, Jämtland Helikopterpilot fick fågel i huvudet som på ett okänt sätt tagit sig in i cockpit under flygning. Piloten lyckades landa och kördes iväg till Östersunds sjukhus för undersökning och vård.

Luleå, Norrbotten Vid 17.30-tiden fick SOS ett larm om en man som skurit sig vid Malmkajen i Svartöstaden. Polisen började utreda händelsen och ta uppgifter på plats medan mannen fick åka ambulans till sjukhuset. Klockan 18.47 kommunicerade polisen att mannen fått mindre skador på fingrarna.

Göteborg, Västra Götaland Strax före nio på kvällen inkom larm om gasläckage på Casino Cosmopol. Räddningstjänsten tog sig dit, utrymde lokalerna och undersökte orsaken till gasutsläppet. Misstanken var att ett kylaggregat i köket läckt.

Sex personer som arbetade i köket ska ha påverkats på så vis att de blivit illamående och fått retningar i luftvägarna av stickande lukt. Dessa fick föras till sjukhus för kontroll. Polisen behandlar ärendet som en arbetsplatsolycka.

 

Inga händelsenotiser rapporterade från lördag och söndag.
Summa: Arton(18) arbetsplatsolyckor, enligt polisens händelsenotiser under den gångna veckan.

Sammanställningens källa är polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

 

Följ och gilla oss: