Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 15. Tidigare veckors sammanställningar finns att läsa här: Vecka 1, Vecka 2, Vecka 3, Vecka 4, Vecka 5, Vecka 6, Vecka 7, Vecka 8, Vecka 9, Vecka 10, Vecka 11, Vecka 12, Vecka 13, Vecka 14.

MÅNDAG 10/4

Jönköping, Jönköpings län På Bangårdsgatan skadades en man i 50-årsåldern. Mannen hade skruvat loss ett skåp från en vägg, och när skåpet lossnade föll det på hans fot.

TISDAG 11/4

Gislaved, Jönköpings län Man har skadat ett finger på en arbetsplats på Tråddragargatan i Anderstorp.

ONSDAG 12/4

Nacka, Stockholms län I Lännersta ramlade en person ner från ett tak. Den skadade fördes med ambulans till sjukhuset. Oklart skadeläge, men enligt de initiala uppgifterna ska den skadade klarat sig utan livshotande skador. Vi finner ingen mer information i ärendet.

TORSDAG 13/4

Alvesta, Kronoberg En anmälan om arbetsplatsolycka och vållande till kroppsskada har skrivits efter att en person på en bondgård blivit klämd mellan två kor. Den skadade fick  köras med ambulans till Växjö lasarett. Smalanningen.se skriver att de varit i kontakt med polis och att den skadade, en man i 40-årsåldern, enligt polis var talbar när han kördes iväg med ambulans. Vidare skriver Smalänningen.se att de fått information från Region Kronoberg om att mannens skador var lindriga och att han skulle skickas hem.

Kalmar, Kalmar län Man i 50-årsåldern fördes iväg med ambulans till sjukhuset i Kalmar efter att ha fått ett tungt föremål på en fot. Olyckan inträffade på ett företag i Hageby. Vilka skador mannen fick är okänt.

Tibro, Västra Götaland På en byggarbetsplats på Bangatan råkade en man skjuta sig själv i foten med en spikpistol. Polisen har skrivit en anmälan om arbetsplatsolycka. Mannen kördes till sjukhuset i Skövde.

Summa: Sex (6) arbetsplatsolyckor under den gångna veckan, enligt polisens händelsenotiser.

Sammanställningens källa är polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

 

Följ och gilla oss: