Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 4. Tidigare veckors sammanställningar finns att läsa här: Vecka 1, Vecka 2, Vecka 3.

Uppgifterna i sammanställningen kommer från polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

MÅNDAG 23/1

Örebro, Örebro län Vid 14-tiden åkte polis och ambulans på larm vid  Risbergska skolan på Hagagatan.
En snickare ska ha slagit sig i huvudet under arbete på skolan. Skadeläget oklart.

Arjeplog, Norrbotten Person ska ha skadat finger. Oklart vad som hänt. Polis till platsen för utredningsåtgärder.

Luleå, Norrbotten Person ska ha skadat ett finger. Personen förd till Sunderbyns sjukhus.

TISDAG 24/1

Öckerö, Västra Götaland En person föll från ett tak högre än tre meter och bröt benet i fallet. Händelsen inträffade i närheten av färjelägret på Kalvsund. Den skadade fick köras med ambulans till Mölndals sjukhus. En anmälan om arbetsplatsolycka har skrivits.

ONSDAG 25/1

Västerås, Västmanland 48-årig man skadade sig efter fall från stege när han arbetade utanför en galleria i centrala Västerås. Vid fallet ådrog han sig skärskador och bruten fot. Mannen är fördes till sjukhus med ambulans, och en anmälan om misstänkt arbetsmiljöbrott har upprättas.

Norrköping, Östergötland En arbetare i 50-årsåldern skadade handen i en arbetsplatsolycka på Järngatan. Mannen fick föras till sjukhus med ambulans, och vilka skador han har är oklara. Polisen påbörjade en utredning om arbetsplatsolycka.

Järfälla, Stockholms län En anställd på ett företag i Kalhäll fick en allvarlig benfraktur efter att ha blivit påkörd med gaffeltruck. Fick föras till sjukhus. Polis har varit på platsen och skrivit anmälan om arbetsplatsolycka.

Hudiksvall, Gävleborg Vid halvtio-tiden inom larm om en arbetsplatsolycka på Iggesunds bruk. Både polis och ambulans tog sig till platsen där en man hade ramlat från en stege Fallet ska ha varit ungefär tre meter, och mannen fick föras med ambulans till sjukhus. Mannen ska stundvis ha varit kontaktbar.

Lindesberg, Örebro län Kvart i åtta kallades polis och ambulans till Billerud Korsnäs med anledning av en arbetsplatsolycka. Den skadade, som fått natriumlut i ett öga, fick föras med ambulans till Universitetssjukhuset Örebro. Polisen har upprättat brottsanmälan vållande till kroppsskada.

Hudiksvall, Gävleborg 60-årig man, arbetandes i bergstäcks, föll två meter från arbetsfordon och svimmade av. När polisen kom fram till platsen mådde mannen bättre, men togs till sjukhus för kontroll.

Västerås, Västmanland Man i 50-årsåldern krockade med sin truck och föll ur fordonet ner i betonggolvet. Med ansiktsskador och smärtor i ryggen fick han åka med ambulans till sjukhus.

Kiruna, Norrbotten En 55-årig man anställd på LKAB skadades i ansiktet och foten efter att ha fastnat i en stenkrossmaskin under ett underhållningsarbete. Olycksplatsen har spärrats av och mannen har förts till sjukhus med krosskador i foten.

TORSDAG 26/1

Norrköping, Östergötland Kvinna i 45-års åldern skadade ett finger i en arbetsplatsolycka på Hagagatan. Hon fördes till sjukhus med oklara skador.

Huddinge, Stockholms län Inne i en dagligvarubutik på Kallkärrsvägen föll en man 3 meter från en byggnadsställning. Oklart hur skadad mannen blev av fallet.

Linköping, Östergötland Man i 30-årsåldern klämde handen under arbete i avfallsanläggning på Gärstadsvägen, och fick föras med ambulans till sjukhus.
Polisen påbörjade utredning om arbetsplatsolycka.

FREDAG 27/1

Göteborg, Västra Götaland Grävmaskinist i 50-årsåldern skadade sin hand i arbetsplatsolycka i Nolered. Mannen togs till Mölndals sjukhus med oklara skador.

SÖNDAG 29/1

Skellefteå, Västerbotten Man arbetandes i gruva föll från stege. Togs om hand av ambulansen. Skadeglädje oklart.

Inga händelsenotiser rapporterade från lördag och söndag.
Summa: Sjuton (17) arbetsplatsolyckor, enligt polisens händelsenotiser under den gångna veckan.

Följ och gilla oss: