Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 14. Tidigare veckors sammanställningar finns att läsa här: Vecka 1, Vecka 2, Vecka 3, Vecka 4, Vecka 5, Vecka 6, Vecka 7, Vecka 8, Vecka 9, Vecka 10, Vecka 11, Vecka 12, Vecka 13.

MÅNDAG 3/4

Linköping, Östergötland Polisen kallades till Universitetssjukhuset i Linköping klockan 11.22, efter att dom fått veta att en person varit med om en arbetsplatsolycka. Personen på sjukhuset var en man i 30-årsåldern som fått ström genom kroppen under ett arbete någonstans i Skäggetorp. Efter att ha pratat med mannen fick polis uppgifter om att mannen utfört jobb på sin arbetsplats och fått ström i sig från solpaneler. Mannen ska inte ha varit allvarligt skadad.
Polisen upprättade en anmälan gällande arbetsplatsolycka.

Växjö, Kronoberg En anställd på ett företag i en galleria på Hejaregatan fick hett kaffe på en fot och fick föras med ambulans till sjukhus för kontroll. Hur det hela gått till och skadeläge är okänt.

Linköping, Östergötland Man i 60-årsåldern klämde sig i en maskin på ett företag i Ledberg och fick köras iväg med ambulans till sjukhus. Enligt de initiala uppgifterna klämde mannen rygg och huvud. Polis dokumenterade platsen och höll förhör med arbetskamrater till mannen. Vi finner inga uppgifter om hur pass skadad mannen blev.

Umeå, Västerbotten Flicka ramlade från två meters höjd på Lindblommans skola. Få uppgifter om vad som hänt.

TISDAG 4/4

Vänersborg, Västra Götaland En person skadades när en tryckluftskoppling lossnade i ett ställverk på Malöga. Den skadade fördes med ambulans till sjukhus med okända skador.

ONSDAG 5/4

Uddevalla, Västra Götaland Man blev påkörd av traktor på NCC:s asfaltsanläggning vid Skäldalen. Arbetsfordonet kom i rullning, och när mannen försökte hoppa upp i fordonet blev han påkörd.  Mannen kördes till Norra Älvsborgs Länssjukhus okända skador.

FREDAG 7/4

Skinnskatteberg, Västmanland En 55-årig lokförare skadade ett knä vid järnvägsstationen i Skinnskatteberg. Lokföraren kördes till sjukhus med ambulans och polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka.

Umeå, Västerbotten  Person på Volvo lastvagnar fick någon form av ställning på sig, och det ska ha skett efter att ställningen blivit påkörd av en truck. Den skadade fördes till sjukhus av arbetskamrater på Volvo.

LÖRDAG 8/4

Nordmaling, Västerbotten En person skadades i samband med lastning av renar vid Klöse bygdegård. Enligt de första uppgifterna, skriver polisen, ska en lastramp ha lossnat. Det finns inga uppgifter om hur det gått för den skadade som kördes till en sjukvårdsinrättning av ambulans.

Summa: Nio (9) arbetsplatsolyckor under den gångna veckan, enligt polisens händelsenotiser.

Sammanställningens källa är polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

Följ och gilla oss: