Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 17. Tidigare veckors sammanställningar finns att läsa här: Vecka 1, Vecka 2, Vecka 3, Vecka 4, Vecka 5, Vecka 6, Vecka 7, Vecka 8, Vecka 9, Vecka 10, Vecka 11, Vecka 12, Vecka 13, Vecka 14, Vecka 15, Vecka 16, Vecka 17, Vecka 18

MÅNDAG 8/5

Luleå, Norrbotten 12-årig skadade sig på G.a Midskogsskolan i samband med en filminspelning. Okänt skadeläge.

Borgholm, Kalmar län Man, född 1956, fastnade i en maskin vid en lantgård på Öland. Mannen skadades så pass allvarligt att han avled.

TISDAG 9/5

Säffle, Värmland Man ramlade från stege i Östra innerstaden. Knapphändiga uppgifter.

ONSDAG 10/5

Värnamo, Jönköpings län Man fick glasfönster över sig under arbete på Ringvägen. Ambulans hämtade upp den skadade och körde honom till sjukhus.
Den skadade fick skärskador. En utredning om arbetsplatsolycka påbörjades.

TORSDAG 11/5

Malmö, Skåne Man föll ca 1.5 meter från en lift vid ett nybygge på Högatan, Limhamn.

Söderköping, Östergötland Kvinna i 60-årsåldern ramlade så axeln fick ur led. Detta inträffade på ett företag på Albogaleden. Kvinnan togs omhand av ambulanspersonal, och polisen skrev en anmälan gällande arbetsplatsolycka.

Norrköping, Östergötland Man i 45-årsåldern ramlade och slog  ryggen i en stålställning på Fridhemsvägen. Polis och ambulans larmades till platsen, och mannen fick följa med ambulans till sjukhus.

Norrköping, Östergötland På en arbetsplats i Skärblacka ramlade en man i 25-årsåldern i en trappa och fick smärta i en fot.

Göteborg, Västra Götaland I Arendal föll en man från tre meters höjd och fick föras till Sahlgrenska sjukhuset med ambulans. I polisrapporten beskrevs mannen som ”mörbultad” efter fallet. Knapphändiga uppgifter.

FREDAG 12/5

Norrköping, Östergötland Kvinna i 25-årsåldern skar av sig en bit av ett finger på en arbetsplats i Skärblacka. Hur det hela gått till är okänt. Den skadade fick föras iväg med ambulans. En utredning gällande arbetsplatsolycka påbörjades.

Örebro, Örebro län Vid Conventum föll en kvinna från en lastkaj och slog i huvudet. Den skadade kördes med ambulans till sjukhus. Få uppgifter går att finna kring detta.

SÖNDAG 14/5

Sigtuna, Stockholms län Person klämde ett ben i en dörr på Arlanda Flygplats, Terminal 5.  En mindre skada, uppger polisen. En anmälan om arbetsplatsolycka är gjord.

Summa: Tolv (12) arbetsplatsolyckor under den gångna veckan, enligt polisens händelsenotiser.

Sammanställningens källa är polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

Följ och gilla oss: