Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 16. Tidigare veckors sammanställningar finns att läsa här: Vecka 1, Vecka 2, Vecka 3, Vecka 4, Vecka 5, Vecka 6, Vecka 7, Vecka 8, Vecka 9, Vecka 10, Vecka 11, Vecka 12, Vecka 13, Vecka 14, Vecka 15.

TISDAG 18/4

Österåker, Stockholms län Under arbete med fönsterputsning ramlade en person från en stege. Den drabbade bröt foten och fördes iväg med ambulans till sjukhus.
Polisen har skrivit anmälan om arbetsplatsolycka.

Göteborg, Västra Götaland En man i 60-årsåldern klämde en fot mellan två truckar. Han fick föras till sjukhus och hade troligtvis fått en fraktur på foten.
Händelsen inträffade vid en arbetsplats på Orrekulla Industrigata.

Linköping, Östergötland Kvinna i 30-årsåldern fick tungt föremål över en fot. Polis och ambulans kom till platsen, Tornby. Polis dokumenterade och ambulans körde henne till Universitetssjukhuset i Linköping.

TORSDAG 20/4

Mjölby, Östergötland Man i 50-årsåldern föll under arbete och fick föras till sjukhus med ambulans. Knapphändiga uppgifter.

Osby, Skåne Man skadade handen i en maskin på Verkstadsgatan. Han kördes med ambulans till sjukhuset i Kristianstad. Polisen skriver anmälan om arbetsplatsolycka.

Sandviken, Gävleborg Sotare föll från skorsten, ner på taket, och skadade nacke och rygg. Sotaren fortsatte därefter arbetet tills det var klart. Senare under dagen tilltog smärta i nacke och rygg, och hon behövde ambulans. Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada i samband med en arbetsplatsolycka.

FREDAG 21/4

Timrå, Västernorrland Två personer skadade sig genom varm ånga i samband med ett underhållsarbete. Polisen har skrivit anmälan om arbetsplatsolycka. Olyckan inträffade på SCA Graphic, Östrand.

SÖNDAG 23/4

Åre, Jämtland Man  välte med snöskoter i Tegelfjäll och skadade sitt ben.  En anmälan om arbetsplatsolycka har upprättats.

Summa: Åtta (8) arbetsplatsolyckor under den gångna veckan, enligt polisens händelsenotiser.

Sammanställningens källa är polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

Följ och gilla oss: