Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 6. Tidigare veckors sammanställningar finns att läsa här: Vecka 1, Vecka 2, Vecka 3, Vecka 4, Vecka 5.

MÅNDAG 6/2

Vetlanda, Jönköpings län Vid 12-tiden kom larm till SOS om att en arbetsplatsolycka skett i Myresjö på Stationsvägen. Det visade sig att en man i 60-årsåldern klämt ett underben och vad ambulanspersonal kunde se så klarade sig mannen utan allvarligare skador. Polisen har inlett en utredning om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka.

TISDAG 7/2

Göteborg, Västra Götaland Man i okänd ålder skadade några fingrar på Göteborgsoperan. Polis har tagit uppgifter för anmälan.

Ramsele, Västernorrland Klockan 12:47 fick SOS larm om en olycka i Norrånäs, norr om Ramsele. Hur olyckan gått till är oklart, men en man i 20-årsåldern har fått högspänningsström genom kroppen. Mannen fick föras med ambulans till sjukhus. Det finns inga tecken på att mannen kommer få några allvarliga komplikationer och han mår under omständigheterna bra, rapporteras i en patientskaderapport.

I ett pressmeddelande från E.ON säger Johan Aspegren, kommunikationschef på E.ON Elnät: – Vi har i nuläget inte mer information om den skadade eller olyckans förlopp. ”E.ON kommer att göra en grundlig utredning. Polis har varit på plats och olyckan kommer att anmälas till Arbetsmiljöverket och Elsäkerhetsverket.” avslutas pressmeddelandet.

Norrköping, Östergötland Kvinna i okänd ålder fick föras till sjukhus efter att ha klämt ett finger i samband med arbete med järnvägsspår i området Kneippen. Polisen kommer att starta utredning gällande arbetsplatsolycka.

Piteå, Norrbotten Man i 60-årsåldern skadade sig svårt på en handsåg  och fick föras till Sunderby sjukhus. Det är okänt hur skadan gått till. Händelsen inträffade i Arnemark, ca 2,5 mil norr om Piteå.

ONSDAG 8/2

Mark, Västra Götaland På Värmeverket, Industrigatan, tog en automatiserad gripklo tag i en lastbil och lyfte upp den en meter upp i luften. Två hundar befann sig i hytten under händelsen och föraren stod bredvid lastbilen. Föraren blev chockad men klarade sig liksom hundarna från fysiska skador.

TORSDAG 9/2

Uddevalla, Västra Götaland Anställd skadade sig i axeln på ett företag på Skalbanksvägen. Polis och ambulans tog sig till platsen för att kontrollera den skadade och få uppgifter om vad som hänt.

Aneby, Jönköpings län Strax efter tio kallades polis och ambulans till Grönkällegatan efter uppgifter om att en arbetare fått ett slag i ansiktet. På plats fanns en man 55-årsåldern som skadat ansiktet under ett reparationsarbete av en lastbilstrailer. Mannen hade träffats i ansiktet av en domkraft som glidit iväg. Mannen fick föras till sjukhus med ambulans. Utredning är påbörjad av polis som ska lämna över den till arbetsmiljöåklagare för bedömning.

Södertälje, Stockholms län Man har på okänt sätt slagit sig i bakhuvudet under arbete i Almnäs. Mannen, som blödde och kände sig yr, kördes till sjukhus för tillsyn utan allvarliga skador. Polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka.

FREDAG 10/2

Halmstad, Halland På ett företag på Gjutaregatan, Vilhelmsfält, var en man med om ett fall på cirka tre meter. Polis och ambulans tog sig till platsen, och enligt rapporten ska mannen inte varit avsvimmad. Hur det hela gått till och hur mannen mår är okänt. Polisen har skrivit anmälan om arbetsplatsolycka.

Upplands Väsby, Stockholms län Man föll från 2,5 meters höjd i samband med arbete på lastkaj. Skadorna är okända. Polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka.

LÖRDAG 11/2

Luleå, Norrbotten En person på Willys butik i centrala Luleå fick en mjölkskrinda över benet och fick föras med ambulans till sjukhus.

SÖNDAG 12/2

Halmstad, Halland I Slottsmöllans industriområde blev en ung kvinna av okänd anledning påkörd inne på gocartbanan strax före klockan 13 på söndagen. Hon var vid medvetande när hon fördes med ambulans till sjukhus. Polisen skriver en anmälan om arbetsplatsolycka.

 

Summa: Tretton(13) arbetsplatsolyckor under den gångna veckan, enligt polisens händelsenotiser.

Sammanställningens källa är polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

Följ och gilla oss: