Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 7. Tidigare veckors sammanställningar finns att läsa här: Vecka 1, Vecka 2, Vecka 3, Vecka 4, Vecka 5, Vecka 6.

MÅNDAG 13/2

Lerum, Västra Götaland Kvinna skadade sig under arbetet på ett företag på Örnvingesväg, Ambulans och polis tog sig till platsen. Vi har inte funnit några uppgifter om hur det gått till eller kvinnans skadeläge.

Norrköping, Östergötland Vid halvåtta-tiden larmades polis till Malmgatan där en man i 25-årsåldern skadat ena foten. Skadorna uppkom av att mannen blivit påkörd över foten av en truck. Med okända skador fördes mannen till sjukhus.

Gällivare, Norrbotten En man halkade på sin arbetsplats, slog sig i fallet och fick föras till sjukhus med ambulans. Han misstänks ha skadat revbenen eftersom han klagade över smärta kring revben och bröstrygg.

Habo, Jönköpings län Strax före elva fick SOS larm om att en arbetare fått jordmassor över sig på en byggarbetsplats. Polis kallades till Anders Larssons väg där olyckan inträffat. Den drabbade, en man i 60-årsåldern, hade hunnit bli för till länssjukhuset och politsen tog sig dit för att tala med honom. Mannen hade arbetat i en grop, och jordmassor hade rasat ner på honom från kanten och orsakat ömhet i nacke och rygg.

Karlstad, Värmland Ett par min utanför Karlstad, i Edsvalla, fick en man ett träd över sina ben i samband med träfällning.

TISDAG 14/2

Nordmaling, Västerbotten Olofsfors/Lögdeå Man ramlade från stege från cirka 3 meters höjd. Ambulans och polis åkte till platsen. Skador och dylikt är oklart.

Göteborg, Västra Götaland En kvinna i 20-årsåldern skar sig på okänt sätt i båda händerna på ett konditori på Friggagatan. Kvinnan fördes till Östra sjukhuset och polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka.

Linköping, Östergötland Vid 16-tiden skadade sig en man i 60-årsåldern på en arbetsplats på Rådmansgatan. Skadorna ska ha uppkommit av att han på något sätt sågat sig i en hand. Polisen startade utredning om arbetsplatsolycka och mannen blev förd till sjukhus.

Ulricehamn, Västra Götaland Med oklart skadeläge kördes en man till sjukhus med ambulans efter att han fallit ner från en container. Detta skedde på ett företetag på Karlsnäsvägen. En anmälan om arbetsplatsolycka har skrivits.

ONSDAG 15/2

Arvika, Värmland När en man utförde serivicearbete på en truck klämdes han fast. Skadorna ska bestå av en armskada som inte är livshotande, uppger NWT.se som talat med Räddningstjänsten i Arvika. Mannen ska ha förts bort från platsen med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad för vård.

Sundsvall, Västernorrland En arbetsplatsolycka har skett i Korsta och där har en person skurit sig på på okänt sätt. Skadorna är också okända.

Vaggeryd, Jönköpings län Vid halvtio-tiden larmades polis, räddningstjänst och ambulans till Verstadsgatan i Skillingaryd efter larm om att person fallit från en stege. Den skadade var en man i 40-årsåldern fått någon form av sårskada i ansiktet. Mannen fick föras till Värnamo sjukhus med ambulans och polisen skrev anmälan om arbetsplatsolycka. Förhör med vittnen hölls på platsen.

TORSDAG 16/2

Linköping, Östergötland Strax före klockan 14 fick SOS larm om en arbetsplatsolycka på Vigfastgatan. En man i 50-årsåldern hade på okänt sätt klämts fast i något och fick åka ambulans till sjukhus efter att ha blivit lösgjord. Vi finner inga uppgifter om skador eller hur det hela gått till. Polisen har skrivit anmälan och utreder händelsen som arbetsplatsolycka.

Nacka, Stockholms län Räddningstjänst och polis larmades till Finnbodavarvsväg med uppgifter om att en man fallit ned i ett schakt. Fallet ska ha varit cirka 2,5 meter och mannen fördes med ryggsmärtor till sjukhus.

Sävsjö, Jönköpings län Kvart i tolv fick SOS larm om en arbetsplatsolycka i Vrigstad. Polis åker till platsen och påbörjar utredning. Den skadade, som klämt en hand, sölte sjukvård med hjälp av en kollega.

Gislaved, Jönköpings län Man i 40-årsåldern skadade ett finger i en maskin och hann till sjukhus innan polis hann anlända till företaget på Hestravägen där olyckan inträffat. Polis har inlett en utredning om arbetsplatsolycka, undersökt platsen och hållit förhör. Åklagare ska titta på vad polisen fått fram och göra en bedömning.

Enköping, Uppsala län I trakten kring Örstundsbro, tätort i Enköpings kommun, omkom en man under torsdagen.
Enköpings-Posten, som är dom enda som rapporterat om dödsolyckan, har talat med en polis som uppger att den avlidne låg under en bil och höll på med reparationsarbete. Domkraften som höll upp bilen ska ha gett vika.
Vidare uppges att en utredning om brott mot arbetsmiljölagen har inletts av polisen. Gemenyheter kontaktade polisen för att få saken bekräftad, och polisen vi talade med uppgav att det är riktigt att en förundersökning inletts. Vissa omständigheter gör att de ännu inte rapporterat om detta på polisen.se.

Munkfors, Värmland En arbetsplatsolycka har inträffat i Munkfors. Klämskada som skett på okänt sätt. Personen fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad med okända skador.

FREDAG 17/2

Vårgårda, Västra Götaland En man fick ett träd över sig i Nårunga. Skadades lindrigt. Oklart om hur det hela gått till.

Umeå, Västerbotten På en arbetsplats vid Hamptjärnsliden har en man blivit klämd av en truck vid 16-tiden. Oklart skadeläge, men han var vaken och talbar.

Kalmar, Kalmar län Fallskada på arbetsplats i Läckeby. Person kördes med ambulans till sjukhus och polis skrev anmälan om arbetsplatsolycka. Övriga omständigheter är okända.

Norrköping, Östergötland Arbetsplatsolycka på ett företag i Åby.
Man i 30-årsåldern fick dubb i handen och fick skjuts till sjukhus av kollegor för kontroll. Polis har skrivit anmälan om arbetsplatsolycka, dokumenterat och hållit förhör på platsen.

Sundsvall, Västernorrland På en arbetsplats i Nacksta skadades en person ett öga. Den skadade tog sig till sjukhus på egen hand och polisen tog sig dit för att förhöra sig om vad som hänt. En anmälan har gjorts gällande arbetsplatsolycka. Omständigheter kring olyckan och personens skador är okända.

Ale, Västra Götaland På en återvinningsstation i Alafors klämde en man sin ena hand i en lyftkran.

Borås, Västra Götaland Man i 45-årsåldern klämdes till döds i en maskin på Atria Scandinavias livsmedelsfabrik

LÖRDAG 18/2

Vellinge, Skåne Man i 60-årsåldern fick på okänt sätt ett betongföremål över sig och avled.

Summa: Tjugosex (26) arbetsplatsolyckor under den gångna veckan, enligt polisens händelsenotiser.

Sammanställningens källa är polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

Följ och gilla oss: