Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 17. Tidigare veckors sammanställningar finns att läsa här: Vecka 1, Vecka 2, Vecka 3, Vecka 4, Vecka 5, Vecka 6, Vecka 7, Vecka 8, Vecka 9, Vecka 10, Vecka 11, Vecka 12, Vecka 13, Vecka 14, Vecka 15, Vecka 16

MÅNDAG 24/4

Skövde, Västra Götaland I ett militärt område vid Klagstorp välte ett stridsfordon under en utbildning/övning. En person skadade sig och ska ha fått smärtor från rygg och nacke. Den skadade hämtades upp med ambulans. Händelsen utreds som en arbetsplatsolycka. Finns misstanke om arbetsmiljöbrott och vållande till kroppsskada.

Motala, Östergötland Under en lastning ska en man i 60-årsåldern fått lastpallar på sig. Mannen fick köras från platsen i en ambulans. Okänt skadeläge.

TISDAG 25/4

Jönköping, Jönköpings län Man i 40-årsåldern skadade sig allvarligt på en arbetsplats i Bankeryd när han föll från några meters höjd. Mannen kördes till sjukhus med ambulans och ska ha haft smärtor i bröstkorg och huvud. Polisen höll förhör med kollegor på plats, och planerade in förhör med den skadade för att utreda vad som hänt.

Uppsala, Uppsala län Man i 40-årsåldern föll från cirka tre meters höjd ner på en betongplatta. Olyckan inträffade vid ett husbygge i Norby och mannen fick föras till Akademiska sjukhuset med ambulans.

ONSDAG 26/4

Göteborg, Västra Götaland Under ett arbete på en byggarbetsplats vid Sankt Pedersgatan i Gamlestaden föll en person från en byggnadsställning. Den skadade kördes till sjukhus med en skada på en fotled.
TORSDAG 27/4

Sala, Västmanland På Johanssons Bageri fastnade en kvinna med en arm i en maskin och kunde inte ta sig loss. Arbetskamrater fick till slut loss henne och hon fick föras med ambulans till sjukhus med klämskador. Hur pass allvarliga skador kvinnan fick är okänt. Polisen har skrivit anmälan om arbetsplatsolycka.

Härnösand, Västernorrland En anmälan om arbetsplatsolycka upprättades på okänd plats efter att en person klämt handleden.

FREDAG 28/4

Botkyrka, Stockholms län Under ett arbete på en gård i Grödinge fick en man en plåtpelare i huvudet. Mannen började blöda från huvudet och fick åka ambulans till sjukhus. Polisen har skrivit en anmälan om arbetsplatsolycka.

Trelleborg, Skåne Man trampade igenom en takkupol vid ett företag på Terminalgatan. Han lyckades hålla sig kvar och fick hjälp av kollegor. Ambulans tog med mannen till sjukhus och polis skrev anmälan om arbetsplatsolycka.

Båstad, Skåne Man i 50-årsåldern skadade sig på okänt sätt på en arbetsplats i Grevie. Han fick åka ambulans till sjukhus och polis har skrivit anmälan om arbetsplatsolycka.

Härjedalen, Jämtland En person ramlade från en stege i Funäsdalen och fördes till  sjukhus för vård. Polis har hållit förhör med den skadade och vittnen till olyckan. Polis har dokumenterat platsen och skrivit en anmälan om arbetsplatsolycka.

SÖNDAG 30/4

Örnsköldsvik, Västernorrland Man kontrollerade en lagning av en tank på Hörneborgsvägen och fick het ånga på sig, vilket resulterade i brännskador i ansiktet. Mannen fick föras till sjukhus och polisen skrev en anmälan gällande arbetsplatsolycka.

Summa: Tolv (12) arbetsplatsolyckor under den gångna veckan, enligt polisens händelsenotiser.

Sammanställningens källa är polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

Följ och gilla oss: