Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 10. Tidigare veckors sammanställningar finns att läsa här: Vecka 1, Vecka 2, Vecka 3, Vecka 4, Vecka 5, Vecka 6, Vecka 7, Vecka 8, Vecka 9.

MÅNDAG 6/3

Mjölby, Östergötland Man i 20-årsåldern fick fallande föremål på sig under jobb i byggbutik på Linköpingsvägen. En utredning påbörjades och anmälan upprättades gällande arbetsplatsolycka. Mannen fördes till sjukhus med sårskada i huvudet.

Varberg, Halland Arbetsplatsolycka inträffade i en grustäkt söder om Skällinge. Man fick fick föras med ambulans till sjukhuset i Varberg med brännskador på båda benen. Enligt Hallands Nyheter, som talat med polisens presstalesperson Tommy Nyman, höll mannen på med sliparbete när gnistor skvätte upp på mannens byxor och fattade eld.

Åtvidaberg, Östergötland Man i 45-årsåldern utförde svetsuppdrag hos en kund i Björnsäter, och där hände något med svetsutrustningen som resulterade i att en slang exploderade. Mannen fördes till sjukhus och ska ha haft ont i ena örat. Enligt polisen blev mannen inte allvarligt skadad.

Fagersta, Västmanland
På Knutsvägen i Fagersta fastnade en kvinna född 1980 i ett städ med ena armen. Efter att hon fått hjälp med att komma loss kördes hon till sjukhus med misstänkt armbrott. En anmälan är gjord gällande arbetsplatsolycka.

Sala, Västmanland Inne på VafabMiljös avfallsanläggning vid Isätra välte en lastbil med släp. När föraren, en man född 1985, skulle tippa jord lade sig både lastbil och släp på sidan. Diesel läckte ut på platsen och föraren var kvar i hytten när räddningstjänsten anlände. Föraren var talbar när han fördes med ambulans till sjukhus för kontroll.

Jönköping, Jönköpings län Man i 30-årsåldern föll cirka 3 meter från en byggnadsställning på en byggarbetsplats i Fagerslätt. Polis och ambulans kallades till platsen och fick ta hand om den skadade som fått en skada på ett ögonbryn och klagade över smärta i ryggen.

Ulricehamn, Västra Götaland På ett byggföretag i Timmele skadade sig en man på en vinkelslip. – Han har arbetat med någon vinkelslip och på något sätt skurit sig mellan ögonen, alltså i pannan. Efter omständigheterna är läget stabilt. Det var inget livshotande, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, till Borås Tidning.  Mannen kördes med ambulans till Borås sjukhus och polisen skrev anmälan om arbetsplatsolycka.

TISDAG 7/3

Östhammar, Uppsala län Man fick lastpall över sig på ett företag i Östhammars kommun. Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Knapphändiga uppgifter om hur det gått till och skadeläget är okänt.

Gävle, Gävleborg På BillerudKorsnäs anläggning skadades en 39-årig arbetare när han fick frätande svartlut i ansiktet. Mannen fördes till sjukhus. Skadeläget är okänt.

Göteborg, Västra Götaland Man slog huvudet i en balk under ett arbete i grunden under ett hus vid Mellangärdet i Olofstorp. Han var vaken och talbar men blödde mycket från huvudet när han fördes till sjukhus med ambulans.

Norrköping, Östergötland En person har halkat och skadat ett ben under arbete på Bergslagsvägen, Skärblacka. Polisen dokumenterade och höll förhör för att få in uppgifter som kan ligga till grund för en anmälan och utredning gällande arbetsplatsolycka.

ONSDAG 8/3

Linköping, Östergötland Person halkade och skadade ett ben utomhus vid en industri på Åkerbogatan.

Upplands Väsby, Stockholms län Man klämde handen i en maskin under arbete på en återvinningsstation och fick föras till sjukhus.

Sigtuna, Stockholms län SAS-anställd fick flygas iväg med ambulanshelikopter efter en trafikolycka där en lastbil med kranhytt på taket varit inblandad. Uppgifterna från polisen är knapphändiga. En förundersökning om arbetsmiljöbrott och vållande till kroppsskada är inledd.

TORSDAG 9/3

Norrköping, Östergötland Man i 25-årsåldern klämde benen under en container på Västgötabacken vid 07.30-tiden. Polisen skriver på sin hemsida att mannen var väldigt smärtpåverkad när dom ankom till platsen men inte allvarligt skadad. Polisen utreder om händelsen är att betrakta som ett arbetsmiljöbrott.

Habo, Jönköpings län En anställd på en arbetsplats i Fagerhult ramlade omkull och bröt sannolikt handleden. Få uppgifter i ärendet.

FREDAG 10/3

Värnamo, Jönköpings län Man i 60-årsåldern fick föras med ambulans till sjukhus efter att ha fallit cirka 1.5 meter från ett lastbilsflak och skadat ena benet.
Polisen har upprättat en anmälan gällande arbetsplatsolycka och en utredning har påbörjas.

Kramfors, Västernorrland Man som arbetar vid Mariakapellet fick i sig rök från en kremeringsugn.

Göteborg, Västra Götaland Truckförare skadade sig i huvudet under arbete på ett företag på Sörredsvägen. Föraren klarade sig utan allvarliga skador. Polis åkte till platsen för att inleda undersökning gällande arbetsplatsolycka.

Värnamo, Jönköping Man i 55-årsåldern fick fallande gods på sig under arbete på Speditörsvägen. Med smärtor i nacken fördes mannen till sjukhus med okända skador. Polisen genomförde förhör och dokumentation. En anmälan gällande arbetsplatsolycka upprättades i ärendet och en utredning inleddes.

LÖRDAG 11/3

Sandviken, Gävleborg Man fick brännskador på ena benet och fördes till sjukhus med ambulans. Brännskadorna uppkom efter att mannen fått frätande lut på sig. Omfattningen på skadorna är oklara. Polisen kommer upprätta en anmälan om arbetsplatsolycka.

Summa: Tjugoen (21) arbetsplatsolyckor under den gångna veckan, enligt polisens händelsenotiser.

Sammanställningens källa är polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

Följ och gilla oss: