Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 12. Tidigare veckors sammanställningar finns att läsa här: Vecka 1, Vecka 2, Vecka 3, Vecka 4, Vecka 5, Vecka 6, Vecka 7, Vecka 8, Vecka 9, Vecka 10, Vecka 11.

MÅNDAG 20/3

Skellefteå, Västerbotten Person fick hylla på sig på en arbetsplats på Kronbodgatan. Ambulans tog med personen till lasarettet för kontroll. Anmälan om arbetsplatsolycka är upprättad.

Linköping, Östergötland På en arbetsplats på Tornbyvägen skadade sig en man på en cirkelsåg. Den drabbade kördes till sjukhus med ambulans.
Mannens skador ska ha varit lindriga och han kunde skickas hem efter några timmar.

Skellefteå, Västerbotten Person har varit med om en klämskada i Hedensbyn.
Knapphändiga uppgifter. Polis har skrivit anmälan om arbetsplatsolycka.

Botkyrka, Stockholms län På en arbetsplats i Tumba fastnade en man med ett ben i en såg. Med allvarliga skador flögs mannen med ambulanshelikopter till sjukhus. Mycket knapphändiga uppgifter.

TISDAG 21/3

Ånge, Västernorrland Man klämskadade armen på Bultgatan, spårområdet.
Anmälan om arbetsplatsolycka har upprättats och ärendet har lämnats över till miljöåklagare vid åklagarkammaren i Östersund för vidare direktiv.
Okänt hälsoläge för den skadade som fördes med ambulans till Sundsvalls sjukhus.

Norrköping, Östergötland Man i 55-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans efter att ha fallit och brutit benet i samband med att han hanterat nötkreatur vid en lantbruksfastighet på Vikbolandet.

Linköping, Östergötland Man i 40-årsåldern föll några meter från en höjd på en byggarbetsplats i Valla. Han hade smärtor i en axel när han fördes från platsen i ambulans. Polisen skriver att de upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka. Det ska utredas om det fanns brister på arbetsplatsen.

Gävle, Gävleborg En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats efter att en 43-årig man ramlat ner från en byggnadsställning på Norra Skeppsbron. Han var vid medvetande när ambulans kom och förde honom till sjukhus. Skadorna ska ha varit allvarliga.

ONSDAG 22/3

Motala, Östergötland Man i 55-årsåldern fick på något sätt en truck på foten och fördes till sjukhus. Skadan i foten skedde på Linjegatan i Borenshult.

Mjölby, Östergötland I samband med hantering av en arbetsmaskin skadade sig en man i 30-årsåldern. Olyckan skedde vid Resecentrum i Mjölby. Mannen fick smärta i rygg och huvud, och fördes till sjukhus med ambulans.
Anmälan har skrivits gällande arbetsplatsolycka.

Landskrona, Skåne Man i 40-årsåldern fick fallande metallföremål på sig i samband med ett reparationsarbete på Varvsvägen. Mannen har avlidit till följd av skadorna han ådrog sig i samband med olyckan, skriver polisen.

SVT skriver: Omständigheterna kring vad som orsakade olyckan är ännu oklara. Mannen jobbade för ett företag som utförde reparationsarbete på ett återvinningsföretag.– Det kommer att upprättas en polisanmälan under eftermiddagen. En trolig rubricering är vållande till annans död, säger Stephan Söderholm.

Vetlanda, Jönköping Polisen har skrivit en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka, efter att en man skadat sig i axeln.
Olyckan inträffade på Allégatan, Ekenässjön när mannen skulle öppna en skyddslucka på en maskin.

TORSDAG 23/3

Oskarshamn, Kalmar län Man i 30-årsåldern fastnade eller klämde sina ben i en valsmaskin på ett företag på Gyllings väg. Mannen fördes iväg med ambulans till sjukhuset i Oskarshamn, och därifrån kom rapporter om att mannen klarat sig utan allvarligare skador.

Hagfors, Värmland  Man, 63 år, ramlade ner från stege från ungefär två meters höjd. I fallet skar han upp handleden. Fördes till Torsby sjukhus. Hälsoläge okänt.

Vetlanda, Jönköpings län Man klev ur en truck och vred till ett knä på en arbetsplats Allégatan. Ej allvarligt skadad.

Borlänge, Dalarna På en byggarbetsplats i Forsbacka träffades en man på okänt sätt av ett skott från en spikpistol i ena benet. Han fick föras med ambulans till Falu lasarett med okända skador. Polispatrull skrev anmälan om arbetsplatsolycka, vållande till kroppsskada.

Skellefteå, Västerbotten På Tjärnvägen ramlade en person och slog i höften. Knapphändiga uppgifter.

SÖNDAG 26/3

Luleå, Norrbotten Person skadade armen i en arbetsplatsolycka på Porsön.
Knapphändiga uppgifter.

Älvsbyn, Norrbotten Man fördes till Sunderbyn sjukhus för kontroll efter att ha ramlat ner från ett fordon i Övre Tväråsel. Lite information, men polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka.

Summa: Nitton (19) arbetsplatsolyckor under den gångna veckan, enligt polisens händelsenotiser.

Sammanställningens källa är polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

Följ och gilla oss: