Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 3. Tidigare veckors sammanställningar finns att läsa här: Vecka 1, Vecka 2

Uppgifterna i sammanställningen kommer från polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

MÅNDAG 16/1

Luleå, Norrbotten Arbetare ramlade och slog i höften inne på ett område tillhörande ett transport- och logistikföretag. Polisen har dokumenterat olyckan samt upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka.

TISDAG 17/1

Östermalm, Stockholm Man föll 2 meter från en stege på sin arbetsplats arbetsplatsen. Fördes till sjuk med smärta i nacke och hand.

Kiruna, Norrbotten Bergras i LKAB:s gruva

Ånge, Västernorrland 23-åring allvarligt skadad i arbetsplatsolycka

ONSDAG 18/1

Ljungby, Kronoberg 50-årig man fördes med allvarliga skador till sjukhus efter att en arbetsplatsolycka skett på Nynäsvägen. Mannen ska ha suttit fastklämd i en industripress.

Vetlanda, Jönköpings län Kvinna i 30-årsåldern skadades allvarligt och fick föras till sjukhus med ambulans efter att en godsvagn spårat ur och klämt hennes ben. En anmälan gällande arbetsplatsolycka har upprättats och polisen har påbörjat en utredning.

Mark, Västra Götaland En person har skadats på sin arbetsplats i Hajom. Fler uppgifter går inte att finna.

TORSDAG 19/1

Strömsund, Jämtland Man dog i arbetsplatsolycka

Mariestad, Västra Götaland I Haggårdens industriområde på Förrådsgatan ramlade en man ner från en stege. Polisen misstänker att mannen fick en handledsfraktur. Anmälan upp arbetsplatsolycka upprättad.

Västerås, Västmanland Man i 60-årsåldern skadade sig efter att ha råkat såga sig i benet med motorsåg under en trädfällning.

Göteborg, Västra Götaland Kvinna som arbetar på Volvo skadades i samband med med arbete vid lift. Kördes iväg med ambulans till sjukhus.

Filipstad, Värmland Person bröt foten efter att ha ramlat från en lastbil på Fjädervägen i Lesjöfors.

FREDAG 20/1

Vänersborg, Västra Götaland Man föll baklänges från trappstege under arbete i ett ridhus. Mannen slog i ryggen och fördes till sjukhus med ambulans. Polisen har skrivit anmälan om arbetsplatsolycka.

Inga händelsenotiser rapporterade från lördag och söndag.
Summa: Tretton (13) arbetsplatsolyckor, enligt polisens händelsenotiser under den gångna veckan.

Följ och gilla oss: