Gemenyheter har sammanställt information om antalet arbetsplatsolyckor som polisen rapporterat om under vecka 13. Tidigare veckors sammanställningar finns att läsa här: Vecka 1, Vecka 2, Vecka 3, Vecka 4, Vecka 5, Vecka 6, Vecka 7, Vecka 8, Vecka 9, Vecka 10, Vecka 11, Vecka 12.

MÅNDAG 27/3

Stockholm, Stockholms län Man fick benet klämt av en grävmaskin i samband med arbete i Västberga. Han kördes till sjukhus med ambulans. Mannen fick knäskador, men det är okänt hur allvarliga skadorna är. En anmälan om arbetsplatsolycka har skrivits.

Hudiksvall, Gävleborg Väggarna i gropen gav vika – man dog

Vetlanda, Jönköpings län Man i 55-årsålern ramlade från en låg höjd och slog i höften. Han fick köras till sjukhus med ambulans, och hade smärta i höften när han blev hämtad. Okänt hur allvarliga skadorna är. Olyckan inträffade på Hammargatan.

Kungsbacka, Halland Person skadade armen på Älvsåkersvägen. Knapphändiga uppgifter.

ONSDAG 29/3

Norrköping, Östergötland Man föll från hög höjd – avled senare på sjukhus

TORSDAG 30/3

Habo, Jönköpings län Polis har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada efter att en man klämt och skadat en hand på en industri belägen på Åvägen. Skadeläget är oklart.

Värnamo, Jönköpings län Buss fick stanna på länsväg 714 på grund av en däckexplosion. Föraren gick ut för att se efter vad som hänt, och då exploderade ett till däck. Föraren kastades iväg. Inga person skadades.
Polisen inledde en utredning om arbetsplatsolycka. Det finns ingen misstänkt person i inledningsskedet och ärendet kommer lämnas till åklagare för bedömning.

Boden, Norrbotten Skogsmaskinsförare skadades sig på okänt sätt i ett ben under arbete. Mannen kördes till Sunderbyns sjukhus med okända skador.

Lycksele, Västerbotten Man skadade sig och fick någon typ av slag av en grövre slang när han arbetade med att borra efter vatten/djupborrning. Mannen ska även ha träffats av en vattenpelare med tryck. Han kördes iväg med ambulans till lasarettet i Lycksele med okända skador.

Jönköping, Jönköpings län Kvart i sex på kvällen larmades polis och ambulans till en butik i Tornviksområdet där en person slagit huvudet efter en truckolycka. Personen fick föras till sjukhus med ambulans. Skadorna ska inte ha varit allvarliga, enligt polisens rapport. En anmälan gällande arbetsplatsolycka har upprättats.
FREDAG 31/3

Kungsbacka, Halland Man ramlade ner från en stege vid en arbetsplats på Kollavarvsvägen. SVT Halland har pratat med Peter Adlersson, presstalesperson för polisen i region Väst, som sade att personen hade smärtor i rygg och tumme och fördes till sjukhus för kontroll.

Västerås, Västmanland En 32-årig man, som arbetade med ventilationsarbete på Origovägen, slant med kniven när han skulle skära buntband och råkade skära sig i armen. Mannen transporterades med ambulans till akuten.

Skellefteå, Västerbotten Medelålders  man föll från hög höjd på Rönnskärsverken i Skelleftehamn.  Avled. Enligt Norran.se fick SOS larm om olyckan vid 5-tiden. Ambulans skickades till platsen men mannens liv gick inte att rädda. Mycket få uppgifter går att finna i ärendet.

Lidköping, Västra Götaland Man ramlade ner i asfalten från ett lastbilsflak. Olyckan inträffade på en gård i Fröslunda. Mannen mådde under omständigheterna bra men kördes till sjukhus för kontroll.

Summa: Fjorton (14) arbetsplatsolyckor under den gångna veckan, enligt polisens händelsenotiser.

Sammanställningens källa är polisens händelsenotiser. OBSERVERA att polisens händelsenotiser är ett urval av alla utryckningar, vilket betyder att det kan vara frågan om ett högre antal än vad som finns sammanställt här.

 

Följ och gilla oss: