Under gårdagskvällen skrev vi om hur deltidsbrandmän i Västmanland sagt upp sig i protest mot det nya avtalet. En brandman gav också sin syn på uppsägningarna. Idag rapporterade SVT Västerbotten om att uppsägningar är att vänta även i Umeå med omnejd.

I onsdags hölls förhandlingar i Umeå, och deltidsbrandmannen Per Holmgren sade i en intervju med SVT att ”det gick åt helvete med allting”.
Holmgren, som tjänstgjort i 33  år, berättade att han tänker säga upp sig.
Mig har de trampat på för sista gången. Vi är inte ute efter en superersättning och det är ingen som vill sluta. Men samtidigt måste jag se efter vad jag får för att jag gör det här på min fritid. Det har redan nått smärtgränsen. Och så kommer de och säger att jag ska få en lönesänkning. Då funderar jag ju på vad jag håller på med.

Missnöjet över det nya avtalet, som börjar gälla första maj, är stort bland deltidsbrandmän landet över. Så som det mullrar just nu så verkar det som att västmanlänningarna och västerbottningarna inte kommer vara de sista att hänga uniformen på hyllan.

Följ och gilla oss: