iFokus, Inrikes

Fackpampen möter hård kritik från medlemmarna

Kommunals ordförande, eller möjligen direktör med tanke på lönen som är dryga 100 000 kr i månaden, visar idag upp sin nya leksak – en robottupp! Detta görs i samband med att fackförbundet lanserar sin nya kampanj ”Kommunal vaknar!”. Kritiken har inte låtit vänta på sig. – Kör upp den där tamagotchin i r*ven, säger en medlem.

Ordförande Tobias Baudin har tagit hjälp av en robot för att försöka bättra på Kommunals rekordlåga förtroende.

–  Tuppen som agerat väckarklocka i hundratals år får i Kommunals hägn bli symbolen för ett uppvaknande, berättar förbundsordförande Tobias Baudin för Kommunalarbetaren.

”Kommunal vaknar ! – Var med i Kommunals medlemsdialog” heter det på fackförbundets hemsida, där man man kan klicka sig vidare på knappen ”VAR MED OCH PÅVERKA”.

Kampanjsidan toppas av en reklamfilm med Baudin bärandes på sin nya leksak. Speakerrösten i filmen förklarar: – Tuppen är inte bara bra på att väcka. Den följer också allt som sägs på sociala medier. När du och andra medlemmar är missnöjda – då är tuppen arg. Gillar du det Kommunal gör – visar tuppen det. Den hjälper helt enkelt oss att förändras. Nu vaknar ett nytt Kommunal. Delta i förändringsarbetet på kommunal.se”.

Kritikerstormen från medlemmar har inte låtit vänta på sig. På sociala medier översvämmas Kommunals ledning av allt annat än glada kommentarer.

Men herre gud! Ni talar om förnyelse, och så kommer ni inte på något bättre än en tupp och tv-reklam..det är ju pinsamt..arbetsgivarna måste skratta ihjäl sig åt dessa desperata upptåg. 

Tror knappast att en elektronisk tupp kan hjälpa oegentlighet eller problem som finns och har funnits i kommunal. Det finns fortfarande toppar som har fallskärmar och vill Tobias ha förtroendet från mej så är det en lönesänkning till 28000kr/månad och utreda miljonsvindleriet och lyran som väcker ilska, dom har plockat  ut 5000kr per möte. Gör om gör rätt och ge ombudsmännen en median lön på 24000kr/m och börja leverera till medlemmarna.

Kör upp den där tamagotchin i r*ven!!

Tydligt bevis på att ledningen helt saknar verklighetsförankring och slutat tänka som arbetare.
Dem agerar som ett företag där enda målsättningen är behålla medlemmarna.
Som ett företag tänker behålla kunderna.
Ta in ett dyrt markandsföringsbolag för medlemmarnas pengar för att sköta kontakten med medlemmarna.
Tydligt att deras ambitioner endast är att hålla uppe medlemstalen skydda sina egna platser. Inte öka medlemsinflytande/Demokratin och Arbetsplats nära arbete.

– Baudin tjänar ~100 000kr i månaden. (75 000 kr i månaden + ~20 000kr extra i arvode för att sitta i A-kassans styrelse.) Sparka ut honom och alla andra i Kommunals styrelser som uppbär löner som vi är vana att se hos näringslivstoppar!
Ta bort incitamenten som skapar den sjuka kulturen med pampar och karriärister.
Representanter SKA ha en arbetarlön  i stil med medlemmarna , INTE suga ut sina medlemmar! Detta måste in i alla principprogram och stadgar som har med Kommunal/akassa/etc att göra!!!!

Han är ju inte mycket bättre än Kungen. Vi vänder inga blad med dig och ditt anhang!

och så fortsätter det i kommentarsfält, på facebook och Twitter.

Framtiden får utvisa om det kommer innebära något positivt för ledningen att lägga medlemmarnas pengar på pr-byråer och artificiella fjäderfän.

VAD TYCKER DU? Skriv en kommentar här på sidan, på facebook, direkt till förbundsstyrelsen – forbundet@kommunal.se eller i Kommunals förslagslåda som finns längst ned på denna sida: https://www.kommunal.se/kommunal-vaknar/

 

Följ och gilla oss:
  1. Miffy

    Tuppen bryr jag mig inte om nämnvärt, kanske ger god reklam. Men 100 000 i månaden, fy hur kan han med gott samvete ta emot det.

Kommentera

fyra × tre =

Tema av Anders Norén