INSÄNDARE Jag födde barn på en plats med tillgänglig personal, det var tur. I slutet var det kritiskt i söndags. Personal fick snabbt agera och la sig på min mage. Ut kom hon helt tyst, vit och blå. Hon andades inte och de fick blåsa och slå liv i henne innan de sprang ut med henne. Bilden av hennes lilla stilla, tysta kropp är etsad i mitt huvud. Samma sak hände vårat första barn och läkaren kan inte förklara varför det blev så igen. Denna gång födde jag utan bedövning för att inga värkar skulle försvagas. Mitt under allt detta ropade personalen på varandra vem som hjälpte till i rummet intill. Där var det också kritiskt. Under tiden pratade de teckenspråk med varandra så att jag inte kunde se. Jag skrek att hon inte fick dö.

För oss gick det bra, hon överlevde. Jag kanske inte ska behöva känna tacksamhet men det gör jag. Personalen, bästa teamet! De fanns där när vår lilla behövde livsnödvändig vård.

Denna printscreen (omslagsbilden, reds.anm) är från idag. Vi har god vård om möjlighet ges, fantastisk personal som gör allt och lite till, men man måste få resurser för att kunna ha möjlighet att ge bästa vård. Ett liv släcktes pga indragen vård och det fortsätter. Visa solidaritet och gör det ni kan, ockupera, skrik, manifestera och få allmänhet och politiker att förstå vikten av tät personaltäthet och en vård tillgänglig för alla.

/ Elin

Följ och gilla oss: