I förmiddags  blev en man i 45-årsåldern så pass illa klämd över bröstkorgen i en maskin på Atria Scandinavias livsmedelsfabrik i Borås att han senare avled.

För mindre än ett och ett halvt år sedan, oktober 2015, avled en kvinna efter ha klämts fast i en maskin på Atrias Scandinavias anläggning i Tranås.

Borås Tidning har talat med Gerald Lindberg, andra ordförande på Livmedelsarbetarförbundet: – Jag har inga detaljer kring vad det är som har hänt i Borås, men det är anmärkningsvärt att det är andra gången på kort tid som det inträffar en dödsolycka på Atria.

Borås tidning: – Tyder det här på säkerhetsbrister på arbetsplatsen?

Lindberg svarar: – Händer något sådant här två gånger på två år verkar det som att det inte är helt okej med säkerheten. Det måste man ändå konstatera.

Ikväll kommenterade Livsmedelsarbetarförbundet händelsen på sin hemsida:

– Vi har nåtts av det hemska beskedet att en person omkommit i en arbetsplatsolycka på Atrias fabrik i Borås, säger Gerald Lindberg, Livs andre ordförande.

– Det som har hänt är djupt tragiskt och fruktansvärt. Våra tankar går först och främst till den avlidnes familj, vänner och arbetskamrater. Exakt vad som hänt kan jag inte uttala mig om i nuläget, fortsätter Lindberg, men helt uppenbart visar det på mycket allvarliga säkerhetsbrister på arbetsplatsen.

– Ingen ska behöva mista sitt liv på arbetsplatsen. Det är fullständigt oacceptabelt att vi har sådan bristfällig arbetsmiljö att människor dör på jobbet. Jag förutsätter att en omfattande utredning görs och att säkerhetsbristerna omedelbart åtgärdas. Det är arbetsgivarens absoluta ansvar.

– Det finns inget annat än nolltolerans mot allvarliga arbetsplatsolyckor! Detta som nu hänt är det absolut värsta som kan hända, avslutar Lindberg.

 

Följ och gilla oss: