Polistidningen, som tillhör polisfacket, har hackats och polisens händelsenotiser har varit ur funktion under kvällen. (bägge upptäckterna gjordes vid 23.30-tiden) UPPDATERING: Nu, 00.10, fungerar händelsenotiserna igen.

Sent ikväll fick redaktionen problem med att sammanställa en artikel om  veckans arbetsplatsolyckor. När det gäller dessa artiklar är vår huvudsakliga källa händelserapporteringarna på Polisen.se, och den undersidan slutade att fungera vid 23.30-tiden.

När vi strax efter besökte hemsidan Fackliganyheter fann vi att Polistidningen.se blivit hackad av pseudonymen Dr.Silnt HilL.

Vad man kan utläsa på Fackliganyheter, som speglar och listar nyheter från fackliga nyhetstidningar, så publicerade hackarna ett inlägg på Polistidningen klockan 05:34 med budskapet ”HaCkeD By Dr.Silnt HilL”.  När vi surfar in på inlägget finner vi att det är lösenordsskyddat. Ytterligare ett lösenordsskyddat inlägg publicerades klockan 16:33.

Det är oklart om hacket mot Polistidningen och problemen med händelserapporterna på polisen.se har något samband. Vid en googlesökning finner vi att signaturen ”Dr.Silnt HilL” lämnat sin signatur på en lång rad andra hemsidor – både svenska och utländska.

Följ och gilla oss: