Idag kommer två aktioner ske vid Lindhagensgatan 100 i Stockholm. Den ena aktionen står Taxiklubben bakom, och den andra aktionen är det anställda på tvär- och lokalbanorna som står bakom. Läs deras uttalanden nedan.

MANIFESTATION FÖR KONDUKTÖRERNA!

Klockan 14:0015:00 Lindhagensgatan 100

”Låt politikerna veta att vi inte tänker låta dem avskaffa konduktörerna i tystnad!

Den 21 mars kommer anställda på Tvär- och lokalbanorna att uppvakta landstingspolitiker för att göra dem påminda om att vi inte kommer att i tysthet acceptera att de avskaffar konduktörerna.

Bakgrunden: I förlängningen kan 300 jobb försvinna om Arriva tillåts permanentera och fortsätta sin omorganisation för att köra lokaltåg utan konduktörer ombord. Makten ligger i händerna på landstingspolitikerna, som framöver kommer att rösta i frågan om ödet för konduktörerna.

Konduktörerna borde vara kvar av flera skäl:
– Allmänheten vill ha konduktörerna kvar. Endast två av tio resenärer tycker att konduktörer inte behöver finnas ombord. Konduktörerna står för service och trygghet.

– Utan konduktörer försämras arbetsmiljön för chaufförerna. Vad händer om någon blir sjuk ombord, eller om det uppstår bråk i vagnen? En chaufför kan inte utan vidare lämna sin post för att hjälpa till, vilket skapar stress och en mer utsatt situation för de anställda.

– Dåliga upphandlingar borde inte få resultera i sämre service i kollektivtrafiken, eller till färre jobb för stockholmarna. Stå upp mot en utveckling där vinster sätts före människovärdet och visa solidaritet med konduktörerna!”

Kan du inte vara med på plats? Följ här: https://www.facebook.com/events/606994756167244/

TAXIKLUBBEN

MOBILISERING 21 MARS 2017 Det är nu 1 år sedan vi drog igång våra missnöjes-yttringar mot färdtjänstavtalet,  skriver Taxiklubben i en bild som cirkulerar i sociala medier.

Texten fortsätter: –Vill du fira detta med att ta några varv runt Färdtjänstkontoret på Lindhagensgatan 100 i Stockholm. Häng på nu och tuta o kör. Ni som inte kan delta kan undvika färdtjänsten mellan klockan 15.00-17.00.

Relaterat: Stridbara taxiförare vann priset Arbetare till Arbetare

Följ och gilla oss: